Jobb

Igår var jag och fixade träningskort! Ska bli så skönt att komma igång igen, har ju haft en period nu då jag inte haft något kort. Men nu är det fixad och från ich med 1e juni så blir det träningen igen!!! När jag var och fixade kortet passade jag också på att luncha med moster A-M som jobbar på badet. Trevligt var det, inte så ofta man träffas! Vi käkade ris och kyckling med tzatziki, riktigt gott och länge sedan!

Innan jag promenerade upp till badet var jag hos pappas mormor och fikade. Hon fyller 90 i augusti och är pigg som aldrig förr! O - när ska du med? Vi pratade om lite allt möjligt och så fick hon se bilen! Den hade hon väntat på att få se... Nu väntade hon på att Samhall skulle komma och tvätta hennes fönster så att hon kunde se ut också.. Allt ska helt ske på samma gång och helst igår... E i ett nötskal kan man säga!

På eftermiddagen somnade jag några timmar, jag bara sover och sover just nu. Tror att kroppen tagit lov och vilar upp sig nu när den har chansen. Stack ner till Hägern sen och lagade mat åt mig och mamma, det var gott och trevligt. När vi ätit drog vi ut till Hultis och gick en promenad därute, det var skönt det. Behövde komma ut lite, var hemma vid strax efter 22 och då la jag mig i sängen och försökte sova. Klockan ringde kvart i 6 och då var det bara att pallra sig upp för att ta sig tillTystberga och jobba. Alltid lika roligt att komma dit, så välkomnande och bra arbetskamrater. Vi tänker på samma sätt om hur man ska bemöta brukarna. Dock var datorn paj så det gick inte att docka mobipen, så nu syns inte mitt arbete tyvärr...

Har vänmaraton idag. Massor av kompisar jag inte har sett på länge, först ut var S som jag tog en fika med. Nu C och vid 19 andra C. Så fullt upp var namnet...

Nyköping

Åkte till Nyköping igår. Stannade då i Hultaberg, farmor och farfars sommarstuga och där bjöds det på varmkorv med bröd. Trevligt att träffa dem, var länge sedan sist. Idag var jag och fixade mina stenskott på framrutan på bilen hos Pelle och det gick fort och smidigt det. När jag var klar där så åkte jag till Trixie och blev klippt, så nice att bli av med alla slitna toppar - det behövdes verkligen. Nu kan jag borsta ut håret ordentligt vilket var ganska länge sedan. Pratade lite om att färga håret, men vi beslutade att vänta till att jag kommer upp hit för sommaren och då kommer vi att ha mer tid att besluta vad och hur vi färgar det. Kanske blir slingor eller såt  blir det bara utväxten. Vi får se helt enkelt.

Lunch åt jag och pappa i Hultaberg, det serverades potatis, stuvade skärböner octh falukorv. Gott. Var där en stund, tänkte att jag skulle ha gått rundan som finns i skogen där men det regnade hela tiden. Så det blev ingen promenad. Förhoppningsvis så ska det ju bli fint väder i morgon och då är tanken att jag ska ta en riktigt långpromenad. Tänkte gå upp till badhuset och fixa träningskort i morgon, har visserligen inga träningskläder denna gång men kommer ju snart att bo här uppe och då ska det bli skönt att komma igång igen. Köra lite spinning och styrka, så nice det ska bli!

Funderar på att gå ut till Tjyvholmen i morgon, sitta och titta på vattnet och njuta över att jag är ledig och att det snart är lov. Blev godkänd på seminarie 2 idag så det var riktigt skönt, så nu är det bara hemtentan, slutseminariet och examinationsseminariet som kan gå fel. Men får hoppas på det bästa. Skulle vara så skönt att få sommarlov den 4e. Funderar på hur mitt liv ser ut efter den 4e, Emilie vill ut och sätta sig på en uteservering och snacka skit den helgen, antingen fredag eller lördag. Får se när det blir Linköping där någongång, om man nu törs åka dit med mord och skit och O som säger att Norrköping är farligt, jo jo, hör på den. :)

Dumt är att jag inte fått sommarschema än, kan inte riktigt planera min tid. Har fått endel tider i juni, men det är innan sommarschemat går igång och det är verkligen någonting jag behöver ha nu. Behöver kunna planera upp mitt liv, jag lever mitt liv på flera olika platser och behöver binda ihop dessa till mitt liv. Det går inte utan schema. Men men, det är väll bara att vänta på att det kommer.

Var och tvättade bilen ikväll. Så behövligt, blev en helt annan bil!

Pust

Nu så är det bara tre dagar kvar att ta sig till campus denna termin. Det är så skönt! Igår så hade vi först ett  litteraturseminarium vilket var bra och väldigt intressant och efter det så avslutade min grupp att förbereda ett slutseminarium som vi ska ha på måndag. Det kommer att bli väldigt känslomässigt och jobbigt tror jag, vårt seminarium kommer att handla om sorg. Död och sorg. Tror att det kommer bli en väldigt givande stund i alla fall då vi har försökt lagt det på en nivå som skall göra det möjligt att ändå se ljuset.

Vi satt på utedäcket på Trappan och hade det bra i solen, fick bra med färg utan att bränna mig. Var dock lite röd på näsan i morse, men det blir jag ju alltid så det räknas inte. När vi var klara lämnade jag tillbaka min sista bok och satt en sväng med en kompis på Trappan igen och snackade lite strunt innan jag åkte till ICA och hämtade ut nya datorn som kommit, bra service, fick datorn på tre dagar. Fick ett mail från Adlibris idag om att de skickat mina böcker nu och de beställde jag i förra veckan så det är ju mycket sämre det.

Så kvällen igår ägnades åt att installera saker på den och pula lite på den. Var en sväng till MediaMarkt och köpte skivor att göra återställningsskivor av. Så nu är det fixat också vilket inte är fy skam.

Idag var det vfu-seminarie som gällde och varför har vi det för? Vad ska det tillföra? Inte ett smack, inte i den formen som det var idag i alla fall. Blir så sur och lack när man inte gör något bra av det utan att det blir en massa tid där man bara sitter av. Planering, snälla! Vi har annat att göra som skulle ge mer än att sitta och lyssna på något ointressant.

Blev kvar en stund med gruppen och gjorde det sista inför slutseminariet. La till lite dikter och annat. Efter det var det raka vägen hem för att fortsätta pyssla med datorn så att den blir klar idag då jag skall hem i helgen och vill då ha den med, slippa släpa den stora. Måste också packa allt idag för ska åka direkt efter föreläsningarna i morgon, blir lunch ute i Hultaberg hos farmor och farfar nämligen. Så allt måste gå smidigt i morgon! Men det gör det nog om jag bara ser till att det gör det.

Blir att träffa lite vänner i helgen och så blir det att jobba på söndag! Ser fram emot det faktiskt, har inte sett C på jättelänge och inte andra C heller så det ska bli riktigt kul! Synd att man åker upp ensam bara, men men det är så det är och inget att göra något åt. Har man massor att göra så har man.

Verkar som om det inte blir någon lägenhetsaffär med spanjoren, kanske lika bra det, det var väldigt mycket att styra med. Nåja, någon lär det väll dyka upp som är intresserad av en liten lägenhet.

Soool

Solen har lyst och jag har varit ute, det var verkligen länge sedan det! Har till och med fått vita ränder på fötterna efter skorna! Man behöver sol och jag har verkligen tagit tillvara på den idag. Under kvällen har jag pulat med min dator och fått igång den bra! Blir att fortsätta med det i morgon när jag kommer från vfu-seminariet.

Förhoppningsvis hinner jag med en skön walk i morgon, det är skönt att avslut på dagen att ta en promenad! I like it! Ska pula lite här imorgon och planera lite inför sommaren, det behövs kan jag säga så att allt blir gjort när det ska ha varit gjort.

Nu blir det sängen och sova!

Sommar och sol

Så ljuvlig dag, efter att ha varit på vfun och hämtat min vägledares kommentarer till utvecklingsplanen for jag till Trappan och satt där i solen och snackade skit med Urre, Dure och Adde, även K och F kom dit sen och gjorde oss sällskap! Trevligt var det! Efter det var det dags för en föreläsning, det var en från socialtjänsten som kom och föreläste, det var intressant men sämre föreläsare kan man nog inte hitta.. så tråkig...

Efter det bestämde Urre och jag oss för att strejka, så vi gick till Trappan och satte oss och läste till litteraturseminariet i stället vilket jag inte ångrar. Nu har jag bara 35 sidor kvar att läsa, hade inte hunnit med det annars så det var verkligen kanon! Just nu sitter jag och chattar med en spanjor i England som är intresserad av lägenheten...

Hann lämna alla lånade böcker idag också, skönt det och så köpte jag ett stort usb också, det behövde jag! Nu ska jag sätta mig och skriva utvecklingsplanen!

Ny dag

Nu var det måndag igen och denna måndag spenderas i svarta capribyxor och svart linne. Skall nu på förmiddagen åka till min vfu och hämta min utvecklingsplan, eller i alla fall det som min vägledare skrivit. Efter det blir det att åka mot skolan, lämna in hemtentan i pappersformat då examinatorn inte kunde öppna open office och när jag sparade om i word så flyttade fotnoternas förklaringar så ska lämna in så att hon ser hur det ser ut i verkligheten.

Skall sätta mig och försöka läsa ut boken om barn med sorg också någonstans i solen innan klockan blir ett, ska på föreläsningar då. Tanken är att jag ska hinna äta matlådan innan ett men har ätit sen frukost så det kanse blir vid 15-pausen istället. Vi får se hur planeringen ser ut sen helt enkelt! Något jag vet med säkerhet är dock att jag ska lämna tillbaka en hel hög med böcker till både LiU-biblioteket och kommunbiblioteket idag, så skönt att bli av med lite skit som ligger och tar plats i min stora lägenhet...

Ska ta och ringa ett samtal till Riksbyggen, har en del jag behöver diskutera med dem! Får se vad resultatet blir av det! Ha en trevlig och solig dag!

Lägenhetsstädning

Jaha, nu var badrummet och köket klart, det är helt klart det som tar längst tid... Nu väntar jag på att köksgolvet skall torka så att jag kan fota sen.. När jag väl har fotat skall jag sätta mig och käka lite så att jag får ny energi till balkongen och rummet... Har packat ner lite grejer i en flyttkartong jag hade, lite Lasse Åberg-grejer och det glöggset jag fick i julklapp av farmor och farfar förra året... Pappa var också här med en hög med banankartonger, de ska jag fylla med pärmar och dylikt så att det slipper se ut som ett kontor på bilderna... Men sen är det ju inte fel att ha det nedpackat liksom...

Försöker mig på att skriva kartongsinnehållslistor, får se hur det går. Vill ju gärna veta i vilken kartong som vad ligger. Det går lite enklare då att hitta det man letar efter, så försöker att ta mig tid till det. Men det ska nog funka, det tror jag! Det är ju bara att jag ser till att det funkar!

Söndag

Idag var det då den sista dagen på långledigheten och jag skulle inte vilja kalla mig ledig. Jag håller på och skurar och donar, ska fota lägenheten till de som är intresserad av den och då vill man ju visa den från den bästa sidan, vill ju inte visa kaoset efter 5 veckors vfu... Så nu är toaletten klar i alla fall, så den ska bara torka ordentligt innan jag ska styla den lite fint, hälften av alla grejer jag har på toan står i min lilla hall, men detta är ju flyttstyling, man får ta ett rum i taget helt enkelt och fota och flytta runt på grejerna.

Var till Coop förut, vägrar att handla på ÖB här i Norrköping, är ju verkligen världens snuskigaste butik, så nej, det blev Coop och ganska dyrt men men, man slipper gå runt i en äcklig byggnad i alla fall! Blev en ny svabb också, så nu blir det riktigt nice städat här... Synd att det tar sån jävla tid bara... Ett rum så har flera timmar gått, men då städar jag grundligt i och för sig.

Nu blir det dock käka mat för är alldeles skakigt hungrig...

Äntligen ledig

Nu äntligen är hemtentan inskickad till urkund och examinerande lärare! Så skönt! Det var den sista stora grejen innan sommarlovet, nu är det bara ett antal föreläsningar och seminarier kvar tills att det är lov! Det ska bli så skönt med lov, visserligen ska jag jobba men jag gillar ju mitt jobb så det gör ju ingenting. Jag ser det nästan inte som ett jobb, det är inte jobbigt att vara där även om det är slitigt. Det värsta med jobbet är att man möter många människor som är dementa och inte har koll på någonting, men å andra sidan så lyser deras närvaro upp livet ändå! För de är ofta väldigt goa och tycker att livet är underbart.

Har på förmiddagen varit och hämtat linser, blev positivt överaskad då priset var sänkt! Inte helt fel! Så nu har jag linser ytterligare en månad och det bästa av allt är att jag kommer kunna beställa på Glasögonmagasinet i Nyköping under sommaren så slipper åka till Norrköping för att hämta linser. Visst kan man åka ner för och hänga med gänget, men att behöva åka bara för att få linser känns b så det var bra grej!

Skall under helgen nu försöka ordna lite i lägenheten så att jag kan fota och ha mig så att jag kan skicka bilderna till de som är intresserade av lägenheten. Måste ju se lite snyggt ut då i alla fall, just nu ser lägenheten ut som den gör efter att det har varit vfu i 5 veckor... Ja, kläder och papper överallt... Har lyckats denna vfu att i alla fall hinna med dammsugningen, vilket är ett otroligt stort framsteg mot tidigare, har ju heller inte behövt pendlat till skolan heller så det kan ju bero på det...

Ikväll blir det grillning med O hos mina föräldrar ute i sommarstugan. Det ska bli gott, var riktigt länge sedan jag åt grillat så det är allt på tiden tycker jag! Skönt att det är fint väder nu också, slipper man stå ute i regnet sen när det ska grillas!

Var en sväng på fadder-kickoffen igår och det var trevligt som alltid. Lite nya ansikten är ju alltid kul och nu för tiden så är man ju en gamling i sammanhanget, det är ju sista året nu... Sista gången som man kan vara fadder så det gäller ju att passa på. Fick prova ut en tröja som man skall ha som Ganesha sponsrar delvis, men det är ju ett roligt minne och 50 kr kan det ju faktiskt vara värt!

Har också efter månader av ångest beställt en ny dator som kommer i början av veckan! Så nice det ska bli och få en ordentlig bärbar som inte är lika stor som en stationär. Ja, det var rätt beslut, det känner jag n, trist bara att jag ska vara så velig och inte kunna bestämma mig...

Tystberga ringde nyss och fick lite tider uppbokade, det är riktigt nice kan jag säga! Jag trivs verkligen därute och gillar när de ringer så man kan snacka lite skit med dem! Får se om jag får heltid som lovats, men det tror jag nog. Annars blir jag lite sur och tycker att jag blivit lurad, men skall inte tro något förrens jag har schemat!

Nu så ska jag börja med min lägenhets-make over!

Helg

Skönt med långhelg, dock så är det full fokus på hemtentan. Har gått riktigt bra de senaste två dagarna när jag väl suttit med den. Räknar med att bli klar med den idag så att jag kan skriva ut den ikväll och kolla igenom ordentligt så att jag kan skicka in den för bedömning sen! När den väl är inlämnad är det nästan sommarlov, inga fler inlämningsuppgifter, men väl seminarier men det är ju nice det och till det ena seminariet ska jag läsa en bok som jag började lite på igår och den är riktigt spännande så det lär nog intebli allt för tungt kan jag tro!

Har varit i stugan de två senaste dagarna, men i kväll blir det att åka hem då O kommer till Norrköping. Får se vad vi hittar på, troligtvis blir det plugg. Är fadderkick-off ikväll men jag blir hemma då jag måste bli klar med denna tenta och sedan läsa boken, kommer inte hinna annars är jag rädd. Jag får catcha upp i höst istället då jag kanske har mer tid än vad jag har nu!

Det är trist med utedass när det regnar ute och nyklippt gräs kan jga konstatera idag, man har gräs över hela sig när man gått dit bort. Men men, efter sommarn finns det riktig toalett här, det skall bli så nice. Har fått några spekulanter på min lägenhet så det verkar som att jag kommer bo här i höst, vi får se helt enkelt... Blir ju lite mer outside än Vidablick liksom, men man får se det till det bästa och det är ju just nu att bli av med lägenheten så att jag står till arbetsmarknadens förfogande när jag är klar efter jul. Som en kompis sa är att risken är att man hamnar lite utanför, men man får helt enkelt se till att man umgås när man är inne vid universitetet och så får man se till att planera mera!

Jaha, nu ska jag göra the och sedan fortsätta med hemtentan!

Snabbt inlägg

Skriver hemtenta, är inne i ett utmärkt flow... därav bloggtorkan.

VFU och en massa plugg

Ja, då var det bara två dagar kvar av vfun någonsin, sen ska jag visst vara så gått som klar, bara uppsatsen som saknas liksom. Vart har tiden tagit vägen? Jag började ju nyss på programmet, eller gjorde jag inte det? Idag på vfun tog jag det lugnt, observerade min utvalde till den pedagogiska planeringen. Det framkom inget revolutionerande men litegrann kom jag att tänka på i alla fall. Det var positivt! Något annat positivt är att jag fått en metodbok nu, så den blir det att hämta i morgon efter vfun tillsammans med tentan innan jag åker ut till stugan en sväng. Ska åka ut med bland annat våtrumssilikon!

Har varit produktiv sedan jag kom hem, har hunnit handla, duschat och knåpat ihop reflektionsdokumentet till utvecklingsplanen, vilket är kanon för nu har jag bara hemtentan kvar! Så skönt, och det verkar som sagt gå frammåt med den också nu när jag får en metodbok! Bra, bra!

Ikväll blir det plugg och plugg och plugg... Men det behövs så det är ju helt enkelt bara att ta tjuren vid hornen!

Linköping - Norrköping

Efter att ha bara hängt under förmiddagen så bestämde jag mig för att åka hem skapligt, mest för att O skulle till universitetet för att labba med den han gör labbarna med. Kände att det var läge att åka hem och göra lite nytta, skriva på hemtentan och fixa matlådan. Det som hände var att Dure föreslog en fika och det tackar man ju aldrig nej till, det blev trevlig fixa och en massa skitsnack, så när jag var hemma från det vid 17 så kände jag att jag inte bara ville sitta inne, för solen sken så fint. Det blev en långproemenad, Eneby runt, den tog ungefär en timme att gå, vilket var riktigt riktigt nice! Så nu sitter jag här och inte ens har öppnat Open office, så det blir till att dona med matlådan nu och sedan ta tag i hemtentan. Dona med matlådan blir att koka fullkornspasta och ta fram köttfärsås ur frysen så det är ju faktiskt inte så allvarligt alls! Det är så skönt att göra storkok och slippa stå framför spisen var eviga dag!

Just nu väntar jag på att pastavattnet ska koka upp och efter det blir det att ta fram hemtentan och försöka göra så mycket som möjligt på den! Just det, måste också svara de som har visat intresse för min lägenhet, inte att glömma - bäst att göra det på en gång!

SOF och schlager

Efter att Katarina kom igår så vandrade vi ner mot city för att kolla in kårtegen! Det var mycket musik, men också mycket vagnar där studenter hittat på en hel del olika saker. Det var allt från NASA till Guantanamo resort, så kul att se hur mycket konstiga saker man kan hitta på! Någon vagn handlade om att ta sig till OS och där belv de som var på vagnen dopade av en giantisk spruta. Kanske lägger upp bilder sedan, men måste fundera på det då de kanske inte vill hamna på en blogg... Är ju lite emot att lägga ut bilder på ansikten på bloggen, lägger ju inte ens ut mitt eget. När det tog slut så vandrade vi till Ryd, där vi hamnade på Os gård och där satt vi och snackade skit och hade det bra ute i solen! Det är verkligen så skönt att sitta i solen nu, man är ju inte van vid det, men det blir en energikick! Dock känner jag att jag måste ta och göra något åt huden då den svider, men det får man ta för lite färg vill man ju alltid ha!

När Skarran och Skarran var klara hos Skarran 2s syster så mötte vi upp dem och vandrade ner mot Folkets park. O var med där en stund för att visa att han fanns... Väl vid Folkets Park hamnade vi hos ett gäng som jobbar på Trappan, det var riktigt trevligt! Att träffa människor man inte pratat med på länge! Vissa av trappangänget kände vi! Efter några timmar där bestämde sig de flesta av Trappangängen för att gå in men vi satt kvar och då kom Skarran 2s systers sambo och sällskapade med oss vilket också var väldigt trevligt! Urinrör och svartvinbärssaft, eller hur var det nu egentligen? Haha..

När vi satt där utanför tror jag många av oss för första gången fick en kille kissa från ett träd. Han var ju dock så snäll att han kissade åt andra hållet än vad vi satt. Tack! Ja, herregud, vi fick också sällskap av två icke studenter som inte fick vara inne på området då de inte hade biljett och vakterna hade inte blivit så glada på dem när de hoppat över staketet...

Väl inne på området vandrade vi runt en del, svinkallt var det. Det fanns både speeddating, sumobrottning och en massa musik! Helt klart värt ett besök! Vi hamnade tillslut i öltältet där det var varmare, men vid 12 var jag helt genomfrusen så valde att gå hem och då kom O och mötte mig. Han hade sällskap med sin arbetsgrupp vilka jag inte kände igen men å andra sidan så kom de fort på sina cyklar och hade overaller på sig så då är det ju inte så lätt att känna igen personer som man träffat en gång.

När jag kom hem så var det dags för operation upptining, det var dusch och the som gällde samtidigt som jag raskt letade upp schlagervinnaren och det var Norge! Ja, helt okej för min del! Nu blir det till att titta på Robinson med O!

SOF

Nu har jag varit på en av de där affärerna som har 20 års gräns. Gick dit, det blev undeför 7000 steg, så det var ju bra! Men påvägen dit tog jag ett antal kort på lite grejer som ledde fram till Folkets park där det är SOF ikväll! På asfalten hade de gjort märken som visade vägen! SOF-märken var det!



Man kan säga att Linköping är klart för SOF, absolut!! Det är bara de vackra Norrköpingsmänniskorna som saknas, Katarina är på g, vi måste hämta ut hennes band och så blir det till att kolla på kortegen! Lyssna på bra musik o ta en massa bilder!


Gick ju som sagt förbi Folkets park och där höll man på att för fullt ladda upp för SOF, härliga vårbilder blir det ju! Speciellt när det är så fint väder och solen skiner!




Nu blir det käk, sen lär nog Katarina också vara här och då blir det ut i solen och njuta av vädret! Men först ska jag umgås med O då han inte vill med ut...

Påtryckningar

Jag har fått påtryckningar idag att jag bloggar för lite, att det är lite med bara ett inlägg dagligen så tänkte ändra på det idag då. Så att det blir fler inlägg idag. Jag sitter nu och har skrivit en del av inledningen på hemtentan i kursen En förskola, skola för alla. Det har gått hyfsat bra men jag har inte lyckats få tag i en metodbok för observationer vilket gör min vardag ganska dyster... Jag har en bok, men den handlar om att intervjua barn och det känns lite tokigt... Visserligen har jag intervjuat barnet en gång, men det var en fråga och fyra ord som svar så det känns ju inte direkt som om det har varit grunden i min undersökning.

Dock borde man kanske kunna använda de texter från Skolverket som metodböcker för de var ju väldigt bra och konkreta men de står ju inte med som metodböcker så det lär ju inte gå. Får försöka hitta någon bra bok så småningom, helst i morgon, helst nu...  Får se hur jag löser problemet. Måste ta tag i utvecklingsplanen nu också, skriva in det sista och maila vägledaren så att jag får den klar nästa vecka. Måste också ha tag i det kopieringsmaterial som skall vara refererat till, men det blir nästa problem det. Litteratur till seminarium 2 är också ett måste att hitta, känner att jag verkligen behöver ta mig till ett bibliotek och framförallt hitta bra litteratur som jag kan använda till mina uppgifter.

Någon som har bra observationsmetodböcker? och vilka är ni som läser?

Happy

Åh idag har jag verkligen blivit glad, först fick jag ordning på kaoset i lägenheten. Pappersinsamlat, plockat och donat, så skönt att ha det gjort och slippa tänka på det på söndag. Bara komma hem då och förbereda matlåda och softa! Så skönt! Sedan blev det lunch med Dure på trappen utanflör Värmekyrkan, världens godaste sallad och roligt sällskap. En riktigt toppenlunch med andra ord!

Vid campusbussen träffade jag KA, så fick trevligt sällskap på bussen också. Fick ett mess av C då också om att resultatet från bedömakursen kommit och panik då jag inte kunde kolla mailen, men men det fick vänta. Väl i Linköping så gick jag till Ryd, där jag sitter nu och ska tentaplugga i sned skrivbordsstol... Nej, O, jag använder inte din dator.. :) Men dock ditt skrivbord... In på studentportalen, och G. Jag är godkänd! Jag klarade tentan, så skönt som det bara kan bli, inget mer tänka på bedömakursen nu, det är så skönt att slippa tagga upp igen i augusti! Åh, jag älskar känslan som blir när man är så lättad som man kan bli när tentaresultaten trillar in!

Nu blir det till att glad skriva inledningen på hemtentan! Ikväll blir det lugnt, jag har en massa elevuppgifter att bedöma och kommentera... Det är väll nackdelen med det yrke jag valt... Annars hittar jag inte så många... och tur är väll det!


Dagen efter...

Riktig rolig förfest igår, roliga diskussioner och konstig musik... Härligt! Härligt att träffa alla, var riktigt länge sedan, vfu är ju en tid när man blir riktigt osocial. Det finns inte tid att träffas och hänga, på skolan på dagarna och plugg och planering på kvällarna, hur ska det bli när man får jobb? Vi var väll vid Trappan strax innan 22 och fick vänta innan insläppet började, roligt att stå i kö, ja det var det faktiskt. Väl inne hittade vi ett bord, ute på terassen, som blev vårt!

Träffade en kille som hade texten Styret på tröjan, tror att det var en på lärarlistan men han brukar ha glasögon... kände verkligen inte igen honom... Kan fortfarande inte säga vem det var, ja, vi pratade det vanliga.. hur läget var osv.. sen gick jag därifrån. Visste ju inte vem det var.. Fröken Björn var där, dansade till Lithe blås, jo jag säger då det...

Strax efter 12 insåg jag att det var dags att ta mig hemåt, för mitt eget bästa. Det var dags då att komma hem, la mig på soffan och surfade, vaknade en timme senare och insåg att min soffa inte är gjord för att sova på. In på toaletten och göra sig i ordning, dök ner i sängen och sov. Vaknade klockan 7 då mamma ringde, yrade något och så la vi på, vaknade vid 11 och nu ligger jag utslagen i soffan och har läst dagens nyhetsskörd. Blir en lugn dag, förhoppningsvis lägger sig huvudvärken snart så att jag kan bli människa igen, dricker massor med vatten och hoppas på att det lägger sig!

SOF-onsdag

Nu sitter  jag hos Urre och socialiserar innan vi skall vandra vidare till Trappan och SOF. Det ska blir riktigt nice, här är Urre, Dure, Adde, Skarran och Skarran och Katarina! Riktigt trevligt sällskap!

Blir Linköping på fredag, imorgon blir det nog plock, städ och massa plugg....

Nu åter till SOFfan...

SOF

Som jag berättade igår så var jag och hämtade ut SOF-biljetten - SOFbandet. Det sitter på armen, de var verkligen noga med att sätta fast det ordentligt och med bandet fick jag också en tillsägelse om att missbruk av regler och så vidare skulle göra att de klipper av bandet. Så det är bäst att man sköter sig då, imorgon och på lördag då vi ska delta i det hela!


Har nu påbörjat nästa hemtenta och med den provar jag att arbeta i Open office, har blivit så trött på Word som inte vill samarbeta. Vi får se hur det går! Har börjat läsa en bok som handlar om barn till missbrukare eller djupt religiösa - den är helt ok, men hade trott att den skulle komma med några skarpa inlägg, men fel hade jag. Det är en psykolog som har skrivit den, Tommy Hellsten, och den är inte så vetenskaplig som jag hade hoppats. Boken heter Flodhästen i vardagsrummet och har man inget bättre för sig så tycker jag absolut att man kan läsa den, men det är samtidigt inget man missar om man inte skulle läsa den. Den ger en ett par sköna citat och en ganska stor förståelse vill jag säga och det är ju inte helt fel för att man lär ju träffa en hel del barn med missbrukande föräldrar sen när man kommer ut i arbetslivet.

Ikväll är det kval i Eurovision song contest och jag kommer inte att aktivt titta på det, jag måste plugga en stund till och dessutom måste jag sova skapligt då det kommer att bli en lång dag i morgon. Först vfu och sedan SOF på kvällen, en lång men rolig dag. Egentligen bara en sak som fattas...

J.A frågade i en kommentar om hur jag kunde vänta på Läckbergs Sjöjungfrun i pocketformat och svaret på det är att jag hittade Läckberg ganska sent, hon hade hunnit ge ut fyra böcker innan jag hittade henne och de böckerna köpte jag i pocket och därför vill jag ha alla hennes böcker i pocket. Den som väntar på något gott...

Nu mera plugg om åtgärdsprogram!

Nu så

Nu är äntligen hemtentan från MdH inskickad, nu är det bara att vänta på resultatet och hoppas på det bästa! Hemtenta i andraspråksinlärning, ja, vi får se vart detta leder helt enkelt - men nu är den i alla fall inskickad! Yeay!

Tisdag

Idag är det en bra dag! Alla lektioner har fungerat och jag har verkligen hittat balansen i klassrummet, det behövs i klassen kan jag säga. Här gäller det att vänta ut eleverna och på så sätt få dem att göra det de ska, lyckades riktigt bra med det! Det blev långtråkigt för en del men de sa också till sina klasskamrater som pratade och styrde med annat. Hade papegojlektion idag och det är bra för då kan man ta det som gick bra med sig till nästa och utveckla det som gick sämre. Utveckling! Vi pratade om rättvisa och om att lyssna, det är tydligen ganska svårt för 11åringar... Lär mig massor nu när jag varit nere på mellanstadiet och undervisat, det är verkligen stor skillnad till högstadiet, större än jag trodde.

Trivs väldigt bra på skolan, alla tar mig som en del av arbetslaget, till och med rektorn kommer och vill ha med mig i diskussioner! Roligt! Hon tycker att det behövs tankar utifrån ibland och tankar som är befästa i den nyaste forskningen och då vill hon ta chansen att prata med studenter vilket ger mig en massa inspiration också. Det gäller att leta efter bra utvecklingar, hur ska man gå vidare, vad är bäst för barnen och varför gör vi som vi gör, vad är syftet?

Skulle ha haft med mig kameran till Lövingsborg igår, men den glömde jag så klart hemma då jag varit duktig och laddat batterierna. På tal om Lövingsborg så pratade jag med en lärare på skolan idag och det kom fram att hon bodde i Blacka och att hon brukade gå förbi vår stuga med sin man. Världen är bra liten, ibland lite för liten kan jag säga, vart man än vänder sig så hittar man någon som man antingen är släkt med eller känner på något sätt.

Måste ut till stugan en dag nästa vecka, våtrumssilikonet skall ut dit. Vill inte ha det liggandes i lägenheten, är inte direkt att det finns en massa plats till det här. Är trångt som det är och det behövs inte ytterligare saker här. Det var också något mer som skulle ut dit, men det var tydligen inte så viktigt för nu vet jag inte alls vad det var för något, men det kommer nog upp så småning om.

Men, slänger med en bild från när vi var i Åre tidigare i år, då ena toaletten hade lite problem. Eller toaletten, vattnet i röret hade fryst och behövde tinas upp...

Helhetsansvar

Nu är den tredje dagen med helhetsansvar gjord, med blandat resultat. Idag märkte jag verkligen skillnaden mellan mellanstadie och högstadie, jag vet att det inte heter så men det är smidigt och kalla det så! Min svensklektion var planerad och ta hela lektionen men det gjorde den absolut inte då femmor uppenbarligen inte har koll på skrivprocessen och inte heller intresserade av att lära sig något om det. Som tur av så hade jag innan lektionen hittat lite extra material som de kunde arbeta med, men det var ju inte riktigt det jag ville med lektionen...

Vfun känns just nu bara som en börda, en lång lång målsträcka som tar slut efter jul typ, vill bli klar nu, inte om ett halvår. I morgon blir det den näst sista dagen med ansvaret och skönt när onsdagen kommer och detta är över. Onsdag är sista dagen för mig denna veckan, lärarna ska på planeringsdagar så jag kan inte vara med då. Men det gör ingenting denna gången då SOF börjar på onsdag. Var på Trappan tidigare idag och hämtade ut mitt SOF-band, så nu är det bara att det kör igång!

Var o handlade lite förut på ICA, köpte kyckling som jag sedan lagade till ute i stugan som jag skall ha som matlåda nu tisdag och onsdag, gott! Kyckling är min absoluta favorit! Det är så kul att laga mat om man har ett riktigt kök, jag riktigt längtar tills dess att jag har ett riktigt kök. Ett stort och luftigt kök med en massa bänkyta, vilken dröm!

Innan jag drog från skolan så hann jag faktiskt göra klar all planering för imorgon, allt är fixat och klart! Kommer nog bli riktigt nice då jag ska tänka på några tankar som min vägledare sa, saker som jag inte tänkt på! Det är verkligen bra att vägledaren är med i klassrummet i bland så att de kan bli mina ögon på mig. Min vägledare var idag riktigt nöjd med att få obeservera sin klass, jag hade en utelektion, och hon sa att det var riktigt kul att se hur de egentligen beter sig för när man är i fokus och har lektionen så missar man väldigt mycket och hon fick mycket att fundera över.

När jag kom till stugan märkte jag dock att mamma och pappa glömt att samarbetat med mig i helgen, de hade nämligen stängt av varmvattensberedaren, så det blev till att vänta en timme innan det gick att duscha, hade ingen lust alls att duscha i kallvatten. Idag var det dock sista dagen som jag var tvungen att duscha därute, imorgon kan jag duscha här hemma! Det ska bli skönt att slippa den process som det inneburit att ta sig dit ut och allt annat, dock ska sägas att jag absolut kommer åka dit ut när solen skiner och jag kan sitta ute och plugga!

Nu till mindre trevliga grejer, betala räkningar.

Klänningen

Här kommer klänningen som jag skall ha på bröllopet vi ska gå på i augusti. Lägger ut den dels för att det finns de som vill se den dels för att jag måste komma igång och använda min kamera mer. Den behöver inte ligga i väskan hela tiden, den kan användas - vilket den är köpt för att göra. Så detta blir steg 1 i att börja använda den oftare, det känns dock konstigt att gå omkring med kameran jämt men å andra sidan så måste jag ju det, för har inga kort alls från det vanliga livet från de senaste åren så nu är det allt dags!



Det bästa är ju att jag har lyckats få ett kort på O, där han inte gömmer sig för kameran. Vet dock inte hur det gick till riktigt för hade inte sett det kortet förut, det måste ha lyckats mitt i hans kamp att inte komma med på bild... Men jag lyckades allt!

Äntligen

Nu är jag äntligen klar med MdH-hemtentan, nu är det bara att läsa igenom och lägga in citat från LpO94, kursplan och eventuellt från någonkurslitteratur. Känns så skönt när stommen är klar och det bara är finliret kvar. Tänkte att jag ska skicka in hemtentan ikväll, visserligen 2 veckor innan den ska in men det är skönt att ha det gjort så att man slipper tänka på det! För nu kommer i stället den andra hemtentan, den pedagogiska planeringen, att ligga som grund för mina tankar de kommande två veckorna, har ganska mycket litteratur att läsa till den och dessutom helhetsanvar att sköta. Men det ska nog gå bra, måste få till ett arbetsblad till mattelektionen jag ska ha i morgon. Eleverna ska få känna på lite aktiv matematik, leta på skolgården vad de kan hitta för geometriska former och om de kan hitta angivna former som jag har tänkt ut på förhand. Detta blir kvällens uppgift tillsammans med att fixa finliret på tentan och eventuellt börja läsa litteraturen på den nya hemtentan.

Om en och en halv timme går mitt tåg hem, hem till en liten lägenhet utan dusch för tillfället. I morgon kväll så gäller det, då blir hålet silikonat, och det betyder att på tisdag kan jag duscha igen hemma och mitt liv kommer att underlättas massor. Det börjar nu också att dra ihop sig för SOF, jag längtar! Biljetten hämtas ut i morgon! Annie kommer från Nyköping och förhoppningsvis kommer vi att kunna skita på torget eller nåt!! Förhoppningsvis hinner vi snacka lite skit och uppdatera lite grann i alla fall! Så kul!

Förmodligen blir det att åka och handla när jag kommer hem, jag behöver ha hem frukost, skulle också behöva tanka bilen då det blir Lövingsborg i morgon igen för sista gången i enbart duschningssyfte. Blir nog att åka ut dit annars också så klart, längtar tills man kan sitta ute i solen och plugga och sola samtidigt! Så skönt! Behöver solen massor, måste få energi, måste bli pigg! Solen gör susen!

Sova...

Shit vad trött jag var igår, vi gick upp vid 10 här och efter att vi käkat frukost blev jag helt slut men bestämde mig för att skriva på hemtentan vilket var tur nu efteråt då jag vet hur dagen slutade. När vi pluggat en stund så kom solen fram och vi gick ut en liten runda för att få lite frisk luft i alla fall, den rundan slutade på Hemköp där det handlades för middag. Väl hemma så hjälptes vi åt med maten och efter att vi käkat dök jag ner i sängen och sov och sov och sov. Sa tillslut till Oskar att väcka mig så han väckte mig vid 19 och då hade jag sovit i tre timmar, men inte nog med det,  efter att ha sett Robinson så dök jag på sängen igen och fortsatte sova under filten och vid 23 gick jag upp och borstade tänderna. Somna om, det var inget problem alls, bara jag såg kudden så... Det här med vfu måste vara grymt slitsamt...

Bakade innan Robinson igår, rabarberpaj med kolatäcke, och den blev riktigt god!

Blir tydligen bara en kortis nu, för nu kallar det sista på hemtentan!

Ny dag idag

Då var det lördag, skönt! Har verkligen ingenting planerat denna helg förutom att plugga, målet är att få klart MdH-hemtentan så att jag sedan kan fokusera på den pedagogiska planeringen. Den är värre, måste in och läsa en massa direktiv från vår riksdag bland annat - dessutom kräver den något helt annat än den tentan jag skriver på nu. MdH har inga krav, annat kan man säga om LiU, minst sagt.

Varma mackor och the till frukost, inte helt illa, om det inte vore för den ost som O hade hemma, totalt missanpassad och gick knappt och skära. Mjuk på något sätt så den vek sig när man skulle skära den, men men resultatet blev bra till slut efter vändan i ugnen för då såg man inte mina desperata hyvlingsförsök.

Har total ångest över om jag skall investera i en ny bärbar, min stationära går på sista versen men har svårt att motivera nytt bärbart köp, visst de nya är bättre men den enda anledningen som jag har är nog egentligen att jag vill ha en mindre dator. Min är groteskt stor, nästan som en stationär, det går åt en resväska bara för att få med den men jag vet inte om det räcker för att köpa en ny. Känns inte som så...


Fredag

Helhetsansvar är nice, speciellt när det går bra! Körde bland annat en skrivuppgift om en sko, den vart totalt nerbuad först men när de väl kom igång så var de otroligt fokuserade! Det var kul och se. Situationen på skolan har eskalerat, det kommer bli förändringar.

Är svintrött, det tär psykiskt när det är elever som inte mår bra, man blir hjälplös och känner sig otillräcklig. Är i Linköping och vilar upp mig, behöver det nu när jag har två veckor kvar på vfun, undrar hur det kommer att bli. Hur kommer situationen att ändras? Kommer jag vara lika slut som jag är nu?

Nu vila...

Snart helg...

Veckorna verkligen flyger fram, snart är det sommarlov! Jag längtar, det blir ungefär en och en halv vecka som jag kommer vara ledig innan jag börjar tuffa omkring på landsbygden i kommunens blåa fordar och då ska jag njuta och försöka göra så lite som möjligt! Bara vara, fixa lite hemma och packa inför sommarflytten till hemstaden, det ser jag fram emot att få bryta den vardag som jag befinner mig i nu, jag behöver det, jag behöver se något annat än den 23 kvm lilla lägenheten och framför allt behöver jag se något annat än universitetet. Börjar verkligen att tröttna på att plugga nu, jag är mer taggad än någonsin att få min examen nu - det ska bli så skönt!

Just nu sitter jag i sommarstugan och har duschat, har också lagat lite mat här, lax i ugn kall sås och kokt potatis som jag ska ha i matlåda i morgon och på måndag på min vfu. Tänkte att när jag ändå är här ute så måste jag ju passa på att använda ugnen och göra något av den laxen jag hade i frysen och lax i ugn är jättegott och jättelätt. På med lite citronpeppar och dill och in i ugnen och du har en riktigt smarrig fisk i matlådan sen! Kör också en tvättmaskin med tvätt, så nu behöver jag inte tvätta på länge, det är nice!

Tog med mig datorn ut hit för att jag skall prova och plugga här en sväng, hade bara med mig böckerna sist och då gick det riktigt bra, ska se om jag kan göra det lika bra nu, dock är det kallt i stugan så sitter och småfryser lite, men med the så ska väll det förhoppningsvis åtgärdas. Tror att när det är bättre väder och jag kan sitta ute så ska jag verkligen ta tillfället i akt och åka ut hit och sitta här och plugga, det är fridfullt här och det känns mysigt och vara här och det borde ju ha positiv inverkan på mina studier tycker jag.

Hade första dagen av helhetsansvar idag och det gick bra, blir ju inte direkt ett riktigt helhetsansvar då man har tre vägledare och man hoppar dem i mellan, blir mer som strödda lektioner som jag har. Det var vänskapsdag idag och då delade man upp alla elever i olika grupper och i de grupperna fanns barn från alla år, från förskoleklass till år 6 och eleverna fick gå runt till olika stationer. Det var verkligen roligt att se eleverna i dessa grupper då de fick helt olika roller än vad de har i klassrummet och jag tror att många behöver en sådan här dag för att bryta det mönster som man har i klassrummet. Ibland behöver man vila från att vara klassens clown eller snackpåse, man behöver få vara sig själv. Vänskapsdagen var ett lyckokast tycker jag, eleverna har redan tagit sommarlov så de behöver få annan stimulans just nu än vad man kan ge dem i klassrummet.

Hann även hämta en skrift från LiU-biblioteket innan jag åkte ut hit, så snart kan jag även sätta igång med denpedagogiska planeringen jag skall göra. Tänkte försöka med att göra klart MdH-tentan under helgen nu och nästa vecka göra den pedagogiska planeringen så jag hinner göra klart båda innan kristi himmelfärd, så att jag kan vara ledig då från skolarbete, dock lär jag få läsa till litteraturseminarie 2 under den helgen, men det får väll så vara då...

Nu hemtenta...

Promenad och vfu

Igår efter allt regn så tyckte Dure att vi skulle gå runt strömmen, jag var inte sen att haka på! Vi snackade massor med skit om bland annat matten som hon och Adde läser just nu och jag kan inte påstå att jag är avundssjuk på dem. Är riktigt nöjd över att jag inte vill bli mattelärare. Vi snackade lite om SOF också, tror att det kommer bli grymt kul!

Kvart i sju ringde klockan i morse och då var det bara och stiga upp och göra sig i ordning, käka lite frukost för att sedan sätta sig på cykeln för att väl på plats möta Skarran och det visar sig att hon skall vicka dagen till ära på den skola som jag gör min vfu på. Min vägledare var på utbildning idag så M var själv där förutom en annan vikarie, K. Det var en ganska yrig dag kan man säga och jag fick vatten på min kvarn att det inte lönar sig att höja rösten för ofta, har aldrig gjort det i den klassen förut och efter att både vikarien och specialpedagogen försökt att tysta klassen fick jag nog och höjde rösten ganska rejält och vilken effekt det blev, vikarien bara tittade på mig och undrade vad som hände då man lätt hade kunnat höra en knappnål så då började jag undra om jag hade tagit i för mycket och skrikigt men så var inte fallet då jag efteråt pratade med vikarien. Jag hade bara höjt rösten! Men, det blev ett väldigt bra arbetsklimat i alla fall och det var ju det som var meningen.

Under eftermiddagen så satte vi oss ner, M och jag, för att prata om den uppgift jag har att skriva, behövde få lite information som låg bakåt i tiden. Vi han även med ett möte med rektorn där vi bollade lite idéer, det var riktigt spännande, vi tänkte så mycket att vi fick ont i huvudet till och med.

Ikväll nu blir det hemtenta och kanske lite tv...

Drivaxeldamaskklämma

Har nu varit vid Lövingsborg och duschat, det tog en mindre evighet då det var dåligt tryck på vattnet. Att få ur schampoot var en riktig kamp och jag hoppades innerligt att jag skulle bli färdigduschad innan vattnet tog slut och som tur var så lyckades jag med det. Passade på att tvätta en mörk tvätt också när jag ändå hade tillgång till tvättmaskin, är inte ofta jag har det då tvättstugan här jämt är uppbokad av alla penisonärer här vars enda hobby är att tvätta och mangla. Dessutom så fick jag en hel del pluggat också vilket inte är fy skam, lyckades att förstå den modell vars hemtentan på MdH är uppbyggd på så nu håller jag på för fullt och förklarar den, sedan är det bara kvar att koppla den till eleven och så dra lite slutsatser, ge förslag på undervisning och så en snygg slutkläm som är lagom svår att förstå.

Klockan ett var det så dags att infinna sig på Rejmes i Finspång för att fixa klämman till drivaxeldamasken vid vänster framdäck. Det lyckades väl och blev både billigt och bra vilket jag tackar F för, skönt att ha bra kontakter som hjälper en! Han tyckte jag skulle fortsätta höra av mig till honom om bilfrågor så det ska jag allt göra, har ju verkligen ingen koll på något var gäller bilar, jo, köra kan jag men vad gäller det som finns under motorhuven... En bil ska bara rulla när man startar den, så är det!

Väl inne i stan igen så har jag varit på den drygaste butiken i stan och sagt upp mitt bredband och skaffat mobilt i stället, för min del blir det billigare och bättre då jag ändå inte kan använda bredbandet på sommaren i och med att jag är på annan ort då och dessutom så kunde jag säga upp min fasta telefon som jag aldrig använder. Så tror det blir ett lyckat beslut för mig! Efter den dryga butiken var det dags till en trevligare butik för att kolla om Läckbergs Sjöjungfrun kommit i pocket ännu, den ska komma ut i maj, men icke då, inte än så länge i alla fall... Men den som väntar på något gott väntar inte för länge sägs det, kanske är lika bra det med tanke på att jag har två hemtentor att skriva under samma tid som jag har vfu...

Nu MdH-tentan

Lycka

Var på föreläsningen igår, det var fyra personer med olika funktionshinder som berättade om hur deras liv ser ut och om hur deras diagnos ser ut. En av dem hade autism, en annan var kortväxt och hade en liten utvecklingsstörning, den tredje hade damp och lätt utvecklingsstörning och den fjärde hade ryggmärgsbrock. Det var en riktigt intressant föreläsning som verkligen bjöd på deras inre tankar och funderingar.

När de var klara sa både Urre och jag att vi vill höra på fler, de var riktigt duktiga och bra. En av dem kunde knappt läsa men ändå var han en av dem osm pratade längst, jätteintressant! Alla fyra var delaktiga i ett gammalt projekt som hette FILA-projektet förr som nu istället är en ideel förening. Riktigt spännande, de hade även med sig en man som hjälpte vissa av dem med grejer som att till exempel ställa frågor till dem om de hade glömt något!

Nu på morgonen var min kontakt på försäkringsbolaget här och mätte i badrummet, som tur är så behöver det bara stå och torka en vecka och sedan skall jag lägga på våtrumssilikon vilket känns kanon! Inga större grejer behövs göras och det känns väldigt bra att de har varit här och dokumenterat det i fall det skulle bli något i framtiden. Han fotade och ritade karta över badrummet.

Innan föreläsningen var jag och hämtade boken Elefanten i badrummet på biblioteket så den ska jag börja läsa så småning om, den handlar om barn till missbrukande eller religiösa föräldrar och ska tydligen vara bra till den hemtenta jag ska skriva i kursen. Hann även en sväng upp till S, hon bjöd på the och skitsnack vilket alltid är trevligt!

Nu, packa och dra ut till sommarstugan för att duscha!

Människor

Har ju som sagt ett hål i plastmattan i badrummet och herregud vilken grej att ta tag i. Ordförande i föreningen var på väg till Spanien, innan han kläckte ur sig det så var det en massa tjafs med honom som gjorde mig verkligen irriterad. Han har en viss jargong som jag inte pallar med och blir bara arg och ledsen när jag måste kontakta honom. Dessutom så är vi tydligen en fristående Riksbyggenförening så det är inte de man ska kontakta tydligen. Men mitt försäkringsbolag verkar helt okej i alla fall och det verkar som om det kommer att lösa sig där ifrån vilket är jätteskönt!

Men, som sagt ordförandes beteende gör att jag gärna skulle kunna tänka mig flytta härifrån, sälja lägenheten och flytta ut till sommarstugan... Det känns som ett bra alternativ, vet ju inte vad som händer i höst i alla fall med examen och allt. Beror ju helt på var det finns arbete, men det känns nu som ett väldigt smidigt sätt att bli av med lägenheten, dessutom skulle ju min boendearea tripplas, minst vilket inte skulle vara helt negativt. Nej, jag funderar helt ärligt på detta och det kanske blir sommarens projekt! Ja, vi får se helt enkelt!

Söndag

Då var denna långhelg över... trist, har varit en väldigt mysig och bra helg! Är på riktigt bra humör efter den i alla fall, trots missöden med toalettgolv och att mitt LiU-kort inte verkar fungera längre, skulle reservera böcker på biblioteket vid campus Norrköping men kunde inte logga in, O provade med sitt och det gick ju så klart alldeles utmärkt... Så typiskt, lika dant har det varit med min dator, den beter sig hur som helt, låter som jag vet inte vad och är så seg som bara den kan vara och sen sätter sig O framför den och den går galant - blir så trött...

När jag vinkat av O vid gamla bussterminalen så träffade jag pappas kusin och hennes familj! Det var nice, de skulle äta så satt och snackade med dem medan de åt, själv hade jag ju redan ätit pasta med köttfärssås med O. De hade varit runt och shoppat kläder till dem alla fyra, så de var riktigt nöjda med dagen!

Ska sätta mig nu och klura ihop en hemtenta till den kurs jag läser vid MdH, Andraspråksinlärning, kan dock inte säga att den har gett mig något alls, dålig lärare, litteratur och deltagare som inte vet vad de gör där och deltagare som tror att de själva har svaret på allt... Ja, herregud, ni skulle vart med på någon av de vi träffar vi haft, man har suttit där och väntat ut tiden.. tro det eller ej, men det var inte läraren som höll låda utan två av de deltagare som jämt och ständigt pratade om vad de gjorde på sitt jobb och hur bra det var. Dock kändes det mest pinsamt och de hade ingen vidare bra pedagogik, hade jag varit deras elev hade jag nog gått därifrån för jag vill inte ses som ett offer, ingen ska tycka synd om mig bara för att jag kommer från ett annat land, nu gör jag ju inte det men om jag hade gjort, men det är precis vad de gjorde och det är så pinsamt...

I morgon har jag massor att göra, skall både ringa mitt försäkringsbolag för att fixa med badrummet och dessutom måste jag ringa biblioteket och fixa mitt LiU-kort, måste också ringa Fredrik på Rejmes för att han måste hjälpa mig fixa bilen, dels en grej vid ena framdäcket och dels en massa lampor som inte längre vill tindra. Det blir helt enkelt att ställa klcokan i morgon, skall även på föreläsningar på eftermiddagen vilket ska blir intressant då det skulle vara externa föreläsare och det är alltid kul tycker jag! De är inte så inkörda i LiU-tänket och kommer ofta med inslag som man inte hört förut vilket enbart är positivt för mitt lärande!

Nu, dags för hemtenta!

Vattenproblem

I fredags kom mamma och pappa förbi här en sväng innan de skulle vidare ut till Lövingsborg. Mamma hjälpte mig med att plocka mina ögonbryn, nu ser jag inte ut att ha ett ögonbryn längre – det är nice! Dessutom så kollade pappa in lite grejer på min toalett som jag haft problem med, bland annat toasitsen, den hade sett sina bästa dagar så det blev att införskaffa en ny. Han tittade också på ett hål i mattan i dusch som jag inte tittat så noga på förut, har sett att det varit mörkt där men inte mer – min matta är melerad så det skulle ha kunnat vara en mörkare färg, men han kom fram till att det var ett hål. Han trodde det skulle gå att köra på lite våtrumssilikon, det var bara det att när jag skulle lägga på det så kände jag att det var blött i där och insåg med hjälp av en pappersbit att det står vatten under mattan. Så i morgon blir det av att först ringa Riksbyggen för att se om de har någon de tycker att jag ska vända mig till och sedan blir det väldigt dyrt för mig kan jag tänka mig, troligtvis måste hela mattan dras upp och sedan stå i och torka ett atg innan ny matta läggs…

 

När mamma och pappa åkte här ifrån tog jag bilen och åkte och hämtade O vid gamla bussterminalen här i Norrköping, vi for direkt till Coop och handlade – mest för att de har toasitsar! Annars finns det både bättre och fräschare butiker att besöka. När vi väl var hemma lagade O mat, det blev någon form av pasta och pastasås, gott var det i alla fall! Vitt vin till det och det var supermysigt!

 

I går så åkte jag ut till Blacka och kastade en massa skit som samlat sig här, ett gammalt tangentbord bland annat. Sedan åkte jag och mamma in till stan igen och jag shoppade en hel del på Bik Bok, jag brukar aldrig hitta grejer där men igår kom jag hem med 2 välfyllda kassar därifrån, dyrt men välbehövligt, jag har inte mycket kläder och det är verkligen sant. Måste tvätta ofta för att ens ha tröjor så att det räcker.

 

Väl hemma så var det min tur att laga mat, kyckling, matvete, kall sås och god sallad med både champinjoner och fetaost i! Det vart verkligen gott! Matvete är riktigt gott och det är något man kan ha till det mesta istället för potatis och ris! Det är verkligen ett tips!

 

Nehe, nu ska jag fortsätta att vara bitter över att jag bor i en bostadsrätt och inte en hyresrätt!


RSS 2.0