Ledig dag

Tror jag har lite väl långt mellan mina inlägg just nu... Men jag skyller på att det är sommar och att det finns en hel del annat att göra.. Vara ute och gå, träna och bara vara liksom. I helgen hade jag monsterpass, 8-21 både lördag och söndag. Efter det var jag skapligt trött i huvud kan jag säga.. Det var skönt att det var eftermiddagspass igår så att jag fick sova ut och slappa på morgonen.

Idag har jag varit ledig, men jag ställde klockan för jag kände att jag inte ville sova bort hela dagen. Under dagen har jag toppat håret, lunchat på Kumlinz med mamma, shoppat kläder och skor och bara tagit det lugnt. Under kvällen var jag och tränade och O kom vid 9 när han slutade så vi fikade kvällsfika innan han åkte ut till Buskhyttan.

Imorgon blir det jobb igen, 7-16. Får se vad som arbetsdagen har att bjuda på, ingen dag är ju den andre lik och tur är väll det. Det är ju det som är det charmiga med jobbet, man kan inte förutsätta att en dag ska vara på ett visst sätt....

Nehe, nu ska jag kolla klart på Midsumer murders och sedan blir det till att kontrollera om kudden är skön...

Mina kläder luktar brandrök...

Har läst klart Anhörig av Katerina Januoch nu, bra bok. Läsvärd och ger en tankar som jag kopplar ihop med mina erfarenheter från livet. Spännade och tankvärt men kanske framförallt tänker jag på de barn och ungdomar som idag lever i en missbrukssituation. Jobbigt och helt fel. Det är bara att hoppas att det löser sig för alla och att det till slut blir trygga medborgare av de barnen också, medborgare är de ju redan, men trygghet är så viktigt!

Som sagt, idag luktar mina kläder brandrök. Åkte på jobb ute på landet och åkte förbi en eldsvåda på en åker. Det var en hög med skrot och halm som brann. Fick ringa 112 och möta upp brandkåren och för att kunna berätta för 112-killen hur stor branden var fick jag gå ganska nära och självklart så skulle ju vinden vända och jag få all brandrök på mig. Det fortsätter helt enkelt att bli en väldigt innehållsrik juli månad! Mina kollegor bara skrattar åt mig och tycker att jag ska coola ner lite, att det räcker nu och det tycker nog jag också. Jag drömmer om en arbetsdag utan att en massa händer, en sådan arbetsdag som det var i början av sommaren, då inget händer och allt bara rullar på.. Kan ju dock glädja mig med att jag tycker det är kul att åka till jobbet varje morgon, trots att klockan ringer 0555 varje eviga morgon...

Ikväll blir det nog att kolla in Michel Jacksons minnesstund och laga matlåda.


Jobb eller hur man kan ta livet av sig

Ja, livet mitt består av jobb, massor av jobb. Jag kommer till och med under juli månad att få kvalificerad övertid vilket inte är helt dumt i plånboken. Jobbet tar upp det mesta av min tid, lite träning och kompisdejter blir det också. Mycket mer blir det inte av, jag orkar inte... måste ju hinna sova lite innan jobbpasset nästa kommer. Jo, självklart stunder när jag träffar O också!

Har varit en ganska händelserik vecka förra veckan, hittade en pistol hos en brukare, körde över en grävling och var centimetrar från att krocka med ett groteskt stort vildsvin. Så, nu är det en hel del tillbudsrapporter som är skrivna och jag vet nu efter att ha sett ett vildsvin på bära håll. Har ju sett dem i klump ute på åkrarna förra sommaren när jag jobbade i Nattpatrullen och nu som sagt jar jag sett ett på riktigt nära håll kan jag säga att de inte är direkt snygga. Nej, usch, och stora är de, som mindre hus. Kan säga att hjärtat satt uppe i halsgropen när bilen hoppade till och stannade när jag hade panikbromsat. Bad kollegan om ursäkt för att jag glömde trycka ner kopplingen så bilen dog... hon skrattade och var glad över att jag hade en snabb reaktionsförmåga...

Ja, mycket ska man vara med! Men nu har man gjort det också...

Idag är jag ledig och dagen spenderas med träningsvärk i soffan däe jag läser Anhörig av Katerina Janouch, hitintills är j glatt överaskad. Tidigare i veckan så har jag läst 14 år till salu av Caroline Engwall. Det var en riktigt bra bok, ingen feelgoodbok direkt men en bok värd väl att läsa! Do it! eller Gört!

RSS 2.0