Helg

Oj vilken helg! O och jag har umgåtts som bara den! Vi var i Lövingsborg fredag till lördag och där grillade vi, klippte gräset, myste och hade det skönt tog saker som de kom helt enkelt! Riktig semesterfeeling! På lördagen gick vi bort till Notboa och satt där en stund och snackade lite skit! När vi kände oss klara med det åkte vi till Nyköping och softade en stund innan vi träffades igen och då var vi och hämtade flytvästar och var på City Gross och handlade. Det blev lövbiff, ris och sallad till mat, nice var det! Blev att titta på Julia Robertsfilmen som gick innan det var dags att tacka för oss för det var upp tidigt i morse.

Idag har dagen spenderats på Lilla Krokholmen som är O´s mammas sommarställe, riktigt nice var det och årets första dopp gjordes. På holmen var det jag, O, O´s bror och mamma samt mammans sambo. Det var riktigt trevligt, det blev grillning, korsordslösning, skitsnack och en kort eftermiddagslur! Solade också endel så nu har jag äntligen bytt färg, från blekast av de blekaste till att faktiskt ha fått upp en ordentlig grundfärg! Bra där!

I veckan som kommer blir det jobb, jobb, jobb... Har en del korta dagar så det är ju riktigt nice! Ska då försöka åka till Stendörren eller till Femöre, vi får se vart lotten faller, dock är ju Stendörren lägligt då det är smidigt att ta sig dit från Tystberga... Vi får se helt enkelt!

En riktig tisdagskväll

Nu är äntligen sommaren här. Allsång på Skansen och Midsummer murders. Det är sommar. Det har varit tradition sedan jag vet inte hur när att jag, pappa och mamma satt som klistrade framför tvn för att titta på veckans höjdpunkt Midsummer murders. Engelsk konst som verkligen symboliserar sommar för mig. Sol, värme, allsång och Midsummer murders - det är riktigt somrigt, bad också - självklart.

Matlådorna är klara och jag sitter i soffan och tittar på SVT1 som i år igen levererar sommar i dumburken. Ansiktet stretar så där som det gör när det blivit rött efter att man varit ute mycket. Fötterna värker så där skönt som de ska när man har gått mycket med dem. Jag är trött, men jag kan inte sova ännu. Tvn måste få leverera och jag måste tänka. Jag måste fokusera på mitt humör som inte är det bästa just nu. Jag är grinig och småbitter och känner mig allmänt nere. Men det är ju bara jag som kan bestämma över hur jag ska leva. Alltså måste jag fokusera på det positiva, även om det känns väldigt långt borta ibland.

I morgon blir det arbete igen. Slutar tidigt och då blir det att vara ute på eftermiddagen och få så mycket färg som det bara går. Man mår bra av solsken och man behöver vara ute i solen efter en lång och mörk vinter. Skönt att sluta 13, man gör morgonjobben, tar en lunch hos den brukare som ska duscha och sedan hem. Skönt! Passa på att vara ledig när tillfälle bjuds.

Midsommarhelgen

Denna midsommarhelg har jag jobbat och jobbat och jobbat. Jag har inte gjort annat än att jobba. Det har varit massor på jobbet, både ambulans och det ena med det tredje. Full rulle och jag har verkligen somnat precis när jag kommit innan för dörren vid halv 10 på kvällarna. Har ju kört monsterpass 8-21 vilket gör att man är ganska död nu faktiskt...

Har varit ledig idag. Skönt det och dagen har spenderats på bästa sätt, en 3-timmarspromenad i Nyköping med O. Promenad ner till hamnen, ut på piren upp på stan och sen till Stenkulla igen. Skönt väder och bra sällskap! Solen sken och gav mig massor av färg på min bleka lekamen, nu är jag inte kritvit längre! Det är bra det! Efter vår promenad drog vi ut till Gumsbacken då jag inte hittade sandaler nere på stan, men på Skopunkten hittade jag ett par för 150 kr och om de håller denna sommar är det ju kanon så kan man shoppa nya nästa sommar!

Var och handlade mat på City Gross, det blev en ganska liten handling men det var grejer jag behövde. Har gjort lax i ugn med kall sås och färskpotatis. Riktigt gott och tre matlådor blev det så det kunde ju inte bli bättre när jag nu behövde tre matlådor till veckans arbete. Nu står maten på kylning innan det är dags att förpacka den!

Ikväll blir det  att titta på Allsång på Skansen... Den riktiga sommaren startar....

Ledig

Har haft ett par väldigt lediga dagar nu, men jag har fått massor gjort. Tränat, vart på it-utbildning, varit och hälsat på pappas mormor, varit och inventerat de möbler som jag har i Hultis, varit med mamma på City Gross, gjort matlådor och varit på Twilfits rea och inhandlat underkläder! Nice! Hittade även ett par svarta mysbyxor, jag har letat efter sådana länge nu och äntligen fanns de ett par som jag gillade!

Har precis gjort Dragonfisk. Superenkelt och supergott verkligen! Torsk, matlagningsgrädde, dragon, salt o peppar och så har man matlådor klara sen! Jobbar ju midsommarhelgen 8-21 både lördag och söndag så då hinner jag ju inte med att göra matlådor då, så måste göra det nu innan.

Började titta på the Queen igår, men somnade så det blir till att se den ikväll istället... Får se om jag somnar då också.. den var bra, men jag var helt enkelt så trött att jag somnade i alla fall... Nehe.. nu blir det till att pula här...

Soool

Så skönt att vara ledig när solen skiner, har varit ute i Hultis och inventerat grejer. Åkte därifrån efter lunch och när jag kom hem blev det vila en stund. Var ju duktig i morse och tränade så var värd det. Dock skulle jag varit ute i solen men det blåste ju så man höll på att blåsa bort... En ledig dag till nu, ska på utbildning i besched i morgon annars inget jobb förrens torsdag. Skönt!

Jobb, jobb, jobb, jobb

Ja, dessa dagar har varit fullsprängda med jobb. Jag har sovit och jobbat och varit hos mina föräldrar på middag. Det är ungefär det jag har hunnit med. Jag har också fixat till håret så nu ser det mycket fräschare ut igen, jag la i några blonda slingor och det gjorde susen. Inte för att jag har slingor så att det syns så mycket utan snarare att man kan tro att jag varit ute i solen väldigt mycket och det är bra det ju!

Var på studentmiddag i fredags vilket var trevligt. God mat och bra sällskap, blev ganska sent så var skapligt trött på lördagen när klockan ringde kvart i 6, men det har jag tagit igen nu i två nätter när jag lagt mig vid 21 och då har jag nästan varit utvilad när klockan ringde!

Har börjat tränat också, riktigt nice. Har kört styrka så har ont överallt i kroppen. På ställen som jag inte visste att jag hade till exempel, så det var ju bra att jag hittade dem kan jag säga... Helt okej gym även om jag nog inte skulle träna där år ut och år in för det finns ingen superstor variation, men funkar klart under sommaren.

På jobbet har vi nu gått igenom mina brukare som jag är kontaktperson åt nu. Kollat vad de ska ha för hjälp och så, det är ju så att jag blir ansvarig för ett gäng pensionärer som är nu är mina. Dessa ska jag se till att de får allt de ska ha och så vidare. Lite skillnad mot hur det var i Stenkulla men också så mycket roligare.

Nehe, nu blir det vila innan det är dags att göra pannbiff!

Fräcka fröken

Just nu sitter jag på Fräcka fröken och väntar in Joanna. Bruden som spenderat de senaste åren på Irland och i Australien. Vi har alltså lite tid att ta igen kan man säga. Det ska bli så kul och träffa henne igen, se om man känner igen varann eller om man får fråga om det är hon. Vi får se helt enkelt!

Köpte filmer häromdagen, det blev the Holiday och Da Vinci-koden. Bra filmer men helt klart olika. Da Vinci-koden var intressant men jag satt uppe i taket ett antal gånger då jag är riktigt rädd för plötsliga höga ljud och människor som gör varann illa. O fick skratta i alla fall när jag hoppade till i soffan, och skratta det gjorde han allt. Da Vinci-koden var väldigt intressant ur religionssynpunkt och gav en många funderare, religionens makt över människan bland annat. The Holiday var lite mer lättsväljt men helt ok den också. Jag gillar ju filmer med romantik i, helt klart.
 
Ikväll blir det Nyköping och imorgon är det tänkt att jag ska baka grahamsbullar och göra i ordning alla grejer som jag har med mig. Blir typ 2 ikea-kassar och några papperskassar. Är ju både kläder och torrvaror som jag har med mig, skönt att börja på ny kula i höst med sånt när man kommer tillbaka om jag nu inte blir av med lägenheten vill säga. Är ju alltid skönt och nice att köpa nytt och fräscht när man varit borta ett tag, även om det är saker som inte blir dåliga över sommaren.
 
Det lär ju också bli till att handla och fixa matlådor då det blir 4 dagar jobb nu. Så bra med matlådor och det blir svårt utan tycker jag då Tystberga bara erbjuder Konsum och en pizzeria. Pizza har jag och Konsums grejer är svindyrt och närmare oätligt så matlåda är både tvunget och ekonomiskt. Hemtjänsten ringde idag och vill att jag ska jobba mer än heltid i sommar och många helger, tydligen någon vikarie som strular. Jag kan ställa upp på det absolut men då helst inte kvällar och dessutom måste jag ju orka med den heltidsraden jag går på och de brukare som jag faktiskt har ansvar för.

Nehe, nu ska jag kolla om bruden har kommit!



Måndag, måndag

Jag har verkligen sommarlov, inte gjort något vettigt idag alls. Diskat två gånger, annars bara läst, bloggar och i en bok. Varit ute en sväng också, men annars så har det varit stiljte här. Skönt, känns skönt. Längtar till dess jag är så utvilad att jag inte somnar på kvällen, det lär dock dröja.

Har bokat träning idag, så nu är jag på g igen med det. Ska bli så skönt. På söndag smäller det! Roligt att kolla in detta ställe, har hört delade meningar om det. Få se vad jag tycker, men bra är det allt att jag ska köra igång igen. Kanske kan bli pigg i kroppen, eller i alla fall så hoppas jag på det.

På fredag är det dags för jobb. Vi får se hur det blir, säkert väldigt bra. Efter jobbet ska jag in till grannen till mina föräldrar, för yngste sonen där tar studenten. Hur gammal måste inte jag vara om Johan tar studenten, han som alltid varit så liten. Fy fan.

Ikväll blir det att kolla på film. Skönt att bara hänga!

Nationaldagen

Ja, då var det nationaldagen nu. Nu är den nästan dock till ända men ändå. Dagen har spenderats i Linköping där det först serverades frukost och efter det så bar det av till Gamla Linköping för att titta runt lite grann. Vi gick en skogsväg dit och på den vägen fann jag dessa bilder. Den första bilden är Smörblomma om jag inte är helt ute och cyklar. En väldigt fin blomma och verkligen en sommarblomma!


Hundkex väcker sommarminnen hos mig. Vid Lövingsborg växer det fullt av Hundkex runt vägen som går förbi huset. Finns i mängder och jag tror att det är den blomma som vi haft mest på vår midsommarstång genom åren. Enkel, vit och fin. Sommar helt enkelt.




På denna väg gick vi när vi skulle till Gamla Linköping. Det var soligt och skönt, alldeles lagom promenadväder! Solen värmde lagom och det var bara nice att gå där helt enkelt. Sommarfeeling börjar närma sig i kroppen, så skönt! Det börjar smälta in att det är sommarlov! Väl i Gamla Linköping så tittade vi på fåren, de liknade nästan de fåren som jagade oss vid Leonardsberg när jag gick SAMIN-inriktningen för två år sen.

 


För att vi alla som var där skulle sköta sig så fanns ju så klart även polisen vid Gamla Linköping, om än i lite äldre skrud än vad vi är vana vid idag. Solen sken även när vi kom till Gamla Linköping och det visade sig verkligen från sin bästa sida. Allt ifrån hästar till polis till härliga staket!





Det är staket som får en att tänka på Barnen i Bullerbyn som man alltid tittade på när man var liten! Gammalt och mysigt, pittoreskt och drömmen! Ja, kanske ska man satsa på att ha ett sånt vitt staket någon gång om man skulle bli med hus. Inte helt tokigt tycker jag, problemet är ju att det måste målas med jämna mellanrum och det är ju mindre roligt då det lär bli några meter. Men, men det är kanske en smäll man får ta helt enkelt.

Komiskt var när vi gick hem från Gamla Linköping möttes vi av denna sopkorg. Nice att Linköping tar design och färger på största allvar!


Sommarlov

Sommarlov, vi väntar på
Sommarlov, vi snart ska få
Visst är skolan och fröken bra
men sommarlov vill vi ha

Räkna, läsa skriva kan ibland bli ganska trist
men när sommarlovet kommer är det alltid
nå visst





Den visan sjöngs alltid när det var skolavslutning och Nyköpings skolor träffades i en stor klump på Vallarna framför Nyköpings Hus. Ja, sommarlovet är här och det är skönt. Detta är mitt sista sommarlov innan jag är färdig lärare. Galet och helt fantastiskt, hur hände detta? Vart har åren tagit vägen? Det är med blandade känslor jag går på sommarlov, det är ju något visst med att plugga. Träffa gänget och bara hänga. Kommer sakna det efter jul, 20 januari 2009 är jag färdig här, usch och fy.

Igår var det slutseminarium på denna kursen, fick tillbaka hemtentan som nu är godkänd! Så skönt!  Detta året är avklarat utan några släpande rester. Verkligen sommarlov här med andra ord och det ska bli så skönt. Uppsats i höst, men kommer inte lägga ner för mycket tid på att tänka på den i sommar kan jag säga. I sommar ska jag bara jobba och ha det bra. Har fått schemat för två veckor idag, är tvungen att planera något. Man vill ju inte enbart leva för att jobba.

Blidde Trappan-kväll igår med Dure och Urre, även Jonte svängde in en sväng till oss. Var trevligt, skitsnack och annat snack gick och det var väldigt nice att avsluta terminen på. Idag skulle det bli utgång med Sörping-gangsters men det blidde inställt på grund av migrän och skjuts-problem, men det får vi ta igen! Blir istället att fara till Linköping och O. Extratid att ses, inte helt fy skam kan jag säga.

Har packar jobbkläder och sommarkläder nu, så nu är det bara att solen och värmen kommer hit och stannar här till början av september. Kan vi säga så? Bra tack! Det är det ända jag vill.. ha värme och sol... Det behövs, kroppen behöver det..



Blomman är från Hultaberg, planteringen utanför. Tror bilden är två år gammal och den symboliserar verkligen sommar för mig. Sommar vid Hultaberg. Riktig sommar. Lika mycket sommar som sommar vid Lövingsborg.


Regn

Det var riktigt roligt att se musikalen igår kväll, de hade verkligen utvecklats under de två veckor som jag varit borta från skolan. Kul att se hela på en gång utan en massa avbrott för instruktioner och så! Ångrar inte att jag gick dit! De var riktigt duktiga och jag blev extra glad när jag fick se vem som hade den ena huvudrollen. Det behövde den personen, att han klarade av det, så kul och så välbehövligt!

Idag regnar det, eller det har precis börjat att regna här. Men det ser inte så ljust ut så det lär nog fortsätta ändå, har läst ut Skam nu av Karin Alvtegen. Den var bra, handlade om samvete och var ganska psykiskt inriktad. Kul att läsa då jag inte läst någon bok som var skriven på just det sättet. Ska nog se till att läsa de andra böckerna hon har skrivit också, se om de är lika bra eller lika kluriga. För den var ganska klurig på ett sätt, men på ett roligt sätt.

Läckbergs var som Läckbergs alltid är enligt mig. Man kan aldrig sluta läsa, man vill bara ha mer och när boken är slut går man in i en depression över att det dröjer flera månader och kanske år innan man får nästa bok. Hon lyckades även med det denna gång i Sjöjungfrun. Vilket slut säger jag bara, bra? - jag vet inte men fasen att det ska ta så lång tid till nästa bok. Jag vill ju veta nu vad som hände, vilka det var i bilen och vad som händer.. Ja, hon lyckades återigen fylla mitt intresse till bristningsgränsen.

Idag så ska jag rösta. Rösta i EU-valet. Skall gå till Eneby bibliotek och förtidsrösta. Det har inte varit självklart på vad eller vem jag ska rösta. Men kommer att rösta på det som jag tycker känns bäst och de som har haft mitt förtroende tidigare och så hoppas jag att de förvaltar min röst väl. Jag kommer inte att personrösta, det har varit alldeles för lite om de man kan rösta på, och den person som står högst på det parti som jag ska rösta på vill jag inte lägga min röst på. Men, partiet kommer i alla fall få min röst...

Skall också fixa mitt skrivbord idag, sätta in papper i pärmar och fixa dona. Tanken är att jag även ska börja fixa lite inför sommaren så att jag slipper göra det i all hast nästa vecka. Utan organisera allt redan nu så man bara har att ge sig iväg när det behövs. Blir mycket the idag, mysigt och trevligt. Hade en tanke att cykla ner på stan, men tror det bara blev en tanke och inget todo får se när kvällen närmar sig, om det händer något då. Kanske en promenad om inte vädergudarna spelar mig ett spratt då... Annars så har jag en skön ledig dag utan en massa måsten utan en dag men att göra saker som jag vill och saker som faller in...

Jag vill ha sol... Jag vill ha värme...

Sjöjungfrun och trevliga vänner!

Fick mina efterlängtade böcker igår. Skönt och drömma sig bort till en annan värld, behöver det just nu. Började läsa Läckbergs Sjöjungfrun igår kväll, är snart klar med den. Den går inte att släppa, måste fortsätta läsa den. Tur man är ledig idag och kan läsa klart den! Ikväll blir det musikal för hela slanten, är inbjuden till min vfu för att titta på den. Ska bli så roligt, ser verkligen fram emot att få träffa alla elever och handledare.

Helgen spenderades i Nyköping. Skulle jobba i söndags bara men det blev både i lördags och söndags så det var ju trevligt då det var storhelgs-ob på det. Kul att jobba, träffa både personal och brukare, även om jag höll på att spy på en av vikarierna. Herregud, låt de som har fast anställning få välja hur de har sin organisation. Det är de som jobbar där mest och de måste ju få arbeta på det sättet som är bäst för dem.

Efter jobbet i lördags så blev det till att träffa S, C och C. En i taget, så det var ett strikt schema som följdes, men det var väldigt trevligt att träffa dem alla! Var så länge sedan, speciellt C som varit i Sälen i ett halvår och jobbat. Får se till och träffas under sommaren mer bara. S drar ju till Cypern över sommarn och kommer hem till bröllopet så det var på tiden att vi sågs.

På söndagen blev det middag hos mamma och pappa, mamma fick några lotter och vann 20 kr, inte mycket men två nya lotter i alla fall. Ja, vinner gör man ju aldrig, i alla fall inte några större belopp, man får vara glad för det lilla. Efter det vart det en sväng till Hultaberg för att lämna lördagstidningen, vart kvar där en stund innan det blev dags att styra bilen mot Norrköping. Skulle ju upp tidigt igår för det vankades slutseminarium. VI var fyra arbetsgrupper som trängdes i ett klassrum i värmen, behöver jag säga att det var lite luft där och väldigt kvavt. Men vårt seminarium gick bra och vi fick mycket cred för att vi vågade berätta om sorg, man behöver lära sig om det men det är ett svårt ämne. Men som sagt, det gick bra och vi blev godkända så det är skönt. Nu väntar jag bara på att få reda på hemtentan, det får jag nog reda på examinationsseminariet på torsdag.

Efter slutsemianriet så träffade jag Dure och Urre, skulle betala examenspresent och födelsedagspresent. Vi hamnade till slut på Trädgårn och käkade nachotallrik och svalkade oss med isvatten, det var trevligt! Katarina hade slutit upp då också!


Efter Trädgårn var tanken att ta sig till Himpan för att kolla fotboll, men när vi väl kom dit var inte laget vi skulle ses där... konstigt när Urre hade pratat med en spelare vid 16-tiden. Men men, det blev att cykla hem och läsa istället! Tänk om det hade varit solit väder idag, då skulle jag ha åkt ut till stugan och suttit i en baden baden och softat, haft det skönt och blivit lite brun.. Typiskt att det blir dåligt väder när man är ledig och har tid att sitta ute...

RSS 2.0