Shopping och jobb

Gick på stan idag, köpte the! Min favoritdryck här i världen, det blev 4 smaker - svart vinbär, hallon, mors lilla olle och rabarbergrädd... så gott! Det blir riktigt svårt att välja i morgon bitti när frukostthet ska intagas!  Har stämpelkort på kafe och thekomagniet så får efter 10 köp ett hekto gratis! Var även inne en sväng på Åhlens, hittade två linnen där, ett svart och ett ljusblått 2 för 100 kr, som hittat tyckte jag och dök in i provhytten - satt perfekt så de fick följa med mig hem!

Något annat som fick följa med mig hem var en rysligt snygg väska, även den från Åhlens, den kostade 349 kr så den var dyrare, men kände att så mycket som jag jobbar så borde den få följa med hem. Har ju letat länge nu efter en sådan väska, en väska som jag kan ha hela tiden, får plats med skolgrejer i den men man kan också gå med den nästan tom och den ser lika snygg ut! Ett kap skulle jag vilja säga! Ytterligare fynd jag gjorde var 2 par svarta, tunnare strumpbyxor, snyggt att ha under shorts, och strumpor utan skaft, svarta, vita och grå - helt perfekt nu då man vill börja gå lite mer barbent för att få lite färg på de bleka lemmarna.  Det kan behövas då det inte lär bli mycket förg på dem i sommar då jag ska sitta i varma kommunbilar och utföra myndighetsbeslut hemma hos gamla i en landsbygdshemtjänst! Ser faktiskt fram emot det, gillar verkligen mitt extrajobb - det ger mig faktiskt en hel del även om man inte kan tro det! Innan jag började inom hemtjänsten var jag så skeptisk till att göra det, förstod inte vitsen med det och första gången jag skulle byta blöja på en gammal människa var så konstigt. Jag kommer ihåg det tydligt än idag... det kändes så fel, men det var ju bara att ta tankarna och kasta iväg dem för hade inte jag gjort det så hade de hen fått ligga där helt nerkissad.

Just nu sitter jag och njuter av ett glas vitt med två isbitar i, så gott! Ska kolla på tvn nu innan jag skall göra mig i ordning för kvällen, har varit en tung vecka med tentor, massa plugg och föreläsningar - dessutom var det kosnt-fum förra helgen, vi valde ny verksamhetsplan, budget samt ny styrelse för StuFF - studentkåren StuFF vid Linköpings Universitet! Så nu är jag helt slut, det ska bli skönt att nanna kudde och ju fortare jag somnar ju snabbare kommer O.

Första inlägget

Jaha, då var det alltså dags - att börja blogga! Får se hur seriöst det blir, inte säkert att det funkar... eller så kommer det gå jättebra! Jaha, vem är jag alltså? En 23 årig lärarstudent som kommer, förhoppningsvis, att undervisa i svenska och SO i klasserna 4-9, jag är klar med min 4,5 års långa utbildning efter jul... alltså i januari 2010. Är tillsammans med min pojkvän sedan augusti 07 och ja, jag älskar honom bara med och mer! Så skönt att ha hittat hem liksom!

Denna Valborg så sitter jag hemma själv i min lägenhet, O och jag skall ses först i morgon och de planer jag hade för helgen, att åka till Söderköping och kolla in brasan grusades, men vad gör det om hundra år.. Nu hinner jag ju faktiskt skriva klart min delaktighetsuppgift utan stress och det är värt oerhört mycket! Att göra något utan stress är inte längre vanligt, det hör snarare till verkligheten... Tidigare idag har jag varit på 2 föreläsningar, den första handlade om internetanvändningen hos våra barn och ungdomar - det mest spännande och läskigaste som kom upp där var att sajten snyggast.com ägs genom ett antal bulvaner av den amerikanska porrindustrin. De bilder som lades upp på den sajten åker alltså över till landet i väst där bilderna granskas och är man tillräckligt lättklädd, snyggt sminkad och snygg kan man räkna med att de kommer sälja ens bilder vidare utan att man har en chans att påverka det... Behöver jag säga att jag är glad för att jag aldrig varit aktiv på den sajten...

Den andra föreläsningen var bra, men inget som var så skakande som den första. Den visade på att våra miljonområden varit problem från början, men det var väll dock ingen större nyhet för mig... Men får nog lov att säga att jag är på det hela nöjd med de föreläsningar som jag haft idag...

Nehe, tillbaka till delaktighetsuppgiften!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0